hétfő, február 11, 2008

Gesztenyés - csokis muffin

Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg étcsoki, 15 dkg margarin, 4 evőkanál baracklekvár, 10 dkg cukor, 4 tojás, 15 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 cs. Bourbon vaníliás cukor.
Elkészítés: Gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit gőz fölött megolvasztjuk. A megolvadt csokit - lehetőleg ne legyen túl forró - hozzákeverjük a gesztenyéhez. Beletesszük a margarint, a lekvárt, a cukrot, és a tojások sárgáját. A fehérjékből kemény habot verünk, majd ezt is óvatosan beledolgozzuk a masszába. Végül a sütőporos lisztet is hozzákeverjük. Belekanalazzuk a muffinformákba, majd előmelegített sütőbe rakjuk, ahol közepes fokon, kb 25 perc alatt, illetve tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: