péntek, január 25, 2008



Sokzöldséges csirkemell

A Pataki tálat vízbe áztattam, addig előkészíttem a hozzávalókat. A karfiolt rózsáira szedtem, és kicsit előfőztem (a vízbe szórtam sót és köménymagot). A csirkemellet vékonyra szeleteltem, fűszereztem só-bors-paprika-majoranna keverékével). A krumplit meghámoztam, vékonyra szeleteltem, a sárgarépát feldaraboltam. Ezután a tálba rétegeztem: krumpli, a maradék fűszerrel beszórtam, zöldborsó, sárgarépa, csirkemell, karfiol. Végezetül leöntttem egy tejfölös keverékkel (1 nagy doboz tejfölben elkevertem 2 tojássárgáját és füstölt sajtot). Hideg sütőbe tettem, a hőmérsékletet folyamatosan emeltem 180 fokra, kb. 2 óra alat mesütöttem.

Nincsenek megjegyzések: