Rákattantunk a paradicsomlevesre. Igaz, ez már nem friss paradicsomból készült, hanem sűrítményből, de így legalább kevesebb időbe telik. Ebben a hideg, nyirkos időben pedig forrón egy csészével belőle a meleg szobában, finom vajas pirítós kockákkal, valami fantasztikus.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek cukor
só, frissen őrölt bors
1 ek bazsalikom + néhány friss levél
1 üveg sűrített paradicsom (házi vagy valamilyen jobb minőségű bolti)
3 ek olívaolaj
A kétféle hagymát nagyon-nagyon apróra vágjuk. Az olajat felforróstíjuk, beleöntjük a hagymát és a cukrot, majd kissé karamellizáljuk. Beletöltjük a paradicsomot, felöntjük vízzel (én sűrűbben szeretem), fűszerezzük, majd addig főzzük, amíg a hagyma szét nem megy.
A kenyeret megpirítjuk, megkenjük vajjal, felkockázzuk, a bazsalikomlevelet apróra tépkedjük, és a leves mellé tálaljuk.
A pirítóst megszórhatjuk sajttal is, még dúsabb, finomabb lesz tőle a leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése