Több hónapos távolmaradás után mi lehetne jobb indok a visszatérésre, mint a Segítsüti újabb akciója? Egy hete visszaköltöztünk a házunkba, így három hónap után újra használni tudom a konyhát, és persze a ház többi részét. Igaz, vár még rám néhány doboz kipakolása, rendszerezése, de az ráér.
A Segítsüti idén ősszel a megszokottnál nagyobb létszámmal indítja újtjára a legújabb akcióját, ugyanis szeptember 17-től három napon keresztül 30 gasztroblogger anyuka süteményére lehet licitálni.
A befolyt összegből a SOTE Tűzoltó utcai Gyermekklinikáján kezelt daganatos vagy leukémiás gyermekek számára felújítandó Intenzív Osztályára szeretnénk egy speciális intenzív gyermekágyat vásárolni. Licitálni magánszemélyeknek, és külön cégeknek is. Most is működik a vigaszág, azaz ha valakinek nem sikerül megnyerni a licitet, de vállalja, hogy az általa felajánlott pénzt átutalja, és ebbe a nyertes is beleegyezik, ő is megkapja a süteményt.
Bővebb információt a Segítsüti oldalán találtok. Egy gyors regisztráció után ( ha valaki régebben regisztrált, most nem kell újra) indulhat a licit. Péntektől a megszokott módon újra csodálatos ajándéktárgyak kerülnek fel az oldalra - korlátozott darabszámban.
Várunk sok szeretettel minden segítő szándékú embert, hogy a süti újra segíthessen!
Az idei felajánlott süteményem egy kávés-csokoládés pite, pontosabban piték, de egyéni kérésre szívesen elkészítem egy nagyobb formában is.
Kávés-csokoládés pite
Hozzávalók:
18 dkg vaj
1 tojás
25 dkg liszt
2 dkg porcukor
0,3 dl citromlé
1 citrom reszelt héja
1 kk vanília kivonat
20 dkg étcsokoládé (min. 60 %-os)
2 dl tejszín
2 dkg nádcukor
5 ek kávé
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan, de gyorsan összegyúrjuk. Ha nagyon lágy a tészta, érdemes egy kis időre berakni a hűtőbe. Ezután 12 részre osztjuk, két sütőpapír között kinyújtjuk, majd kibéleljük a tésztával a formákat. Kissé megszúrkáljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük. Miközben a tészta sül, a csokoládét apró darabokra törjük, ráöntjük a felmelegített tejszínt, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Hozzáadjuk a cukrot és a kávét (bevállalósabbak 2 ek rumot is önthetnek bele), alaposan összekeverjük, és megtöltjük vele a tésztákat. Újabb 10 perce visszatesszük a sütőbe, majd készre sütjük. Nagyon finom langyosan, és hűtőben lehűtve is. Vaníliás tejszínhabot tálalhatunk hozzá.
2 megjegyzés:
Örülök, hogy megláttam a belső infók között, mert én is ilyesmivel készültem, de időben változtattam, fantasztikus ez a kis tortácska!:)
csentem a receptet:) köszi! http://renjablog.blogspot.sk/
Megjegyzés küldése