A menta - csokoládé páros régi kedvenc. Ebben az évben többször előkerült, és a család szerencsére sosem igazolta a félelmem, még egyszer sem utasították el. A mentás bonbon is nagy sikeret aratott, akárcsak a mentás keksz.
A kertészetben már nő a többféle menta, hamarosan friss növénnyel újrasütöm, ebben még a gyógyszertárban kapható mentakivonatból van néhány csepp. Vigyázzunk az adagolással, csupán két-három csepp elég a sütibe, különben túl intenzív lesz az íze, szinte már élvezhetetlen.
Natúr görög joghurtot a Spar biztosan forgalmaz, igazi sűrű, krémes. Ha nem sikerül beszerezni, a megszokott joghurtot gézlapon keresztül csepegtessük le. Ha túl híg a joghurt, a krém is folyékony lesz tőle.
Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé (minimum 60 %-os)
4 tojás
10 dkg darált mandula
20 dkg nádcukor
1 kk vanília kivonat
20 dkg vaj
2 csepp mentakivonat
10 dkg mascarpone
5 dkg görög natúr joghurt
1 kk vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
2 ek citromlé
A csokoládét a vajjal megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a kissé felvert tojást, a menta- és a vaníliakivonatot, végül beledolgozzuk a mandulát. Kivajazott sütőtálba vagy tortaformába öntjük, 185 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még ragad.
A krém hozzávalóit összedolgozzuk, és tálaláskor a tortára kanalazzuk.
2 megjegyzés:
Mesésen hangzik!!
Jól néz ki :)
Megjegyzés küldése