Sós muffin nagyon ritkán sütök, nekem a muffinról az édesség jut eszembe. Egy kolbászos, olajbogyós változat viszont már régóta foglalkoztatott. Az elmúlt héten minden délután vendégeink voltak, és ez volt az egyik vendégváró.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 tojás
75 ml olaj
2 doboz natúr joghurt
1/2 tk só
1/2 tk paprika
1/2 tk oregánó
kb 15 db olajbogyó összedarabolva
10 dkg kolbász apróra vágva
1 nagy paradicsom vagy 6-7 db koktélparadicsom
Összekeverjük a tojást a joghurttal és az olajjal, beleöntjük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Papírral bélelt muffinsütőbe töltjük, és 180 fokon készre sütjük (kb. 20 perc). Nekem 15 darab lett belőle.
4 megjegyzés:
Szia,
Ez nagyon jól hangzik. Fantasztikus ötleteid vannak! Szerinted jóféle böszörményi füstölt kolbásszal is harmonizálnak ezek a fűszerek?
Biztosan! Egy ideje mi is készülünk itthon kolbászt készíteni, de a kivitelezésig még nem jutottunk el, csak álmodozunk róla.
Kipróbáltam füstölt kolbásszal. Fantasztikus. Ma két adagot is sütöttem és mindenkinek ízlett :-)
De jó! Örülök, hogy kipróbáltad, és ízlett.
Megjegyzés küldése