Kipróbáltam az új szilikonos formáimat, készítettem néhány új ízt. Az első két adagot sikerült elrontani, túl híg lett a töltelék, nem tudtam törés nélkül kiszedni a bonbonokat, így volt, amit kikanalaztunk a formából. Szombaton ismételtem, szilárdabb krémekkel.
Készült egy vörösboros - erdei gyümölcsös változat csokoládéval. Ehhez a gyümölcsöt kiolvasztottam, kissé kinyomkodtam, majd meglocsoltam vörösborral (Töpszli - egy édes vörösbor, nagyon finom!). Később pépesre turmixoltam. Kevés étcsokoládét megolvasztottam egy pici tejszínnel, adtam hozzá egy leheletnyi vajat, és egy pici nádcukrot. Hozzákevertem a gyümölcsöt, hűtőben hagytam megdermedni, majd megtöltöttem vele a bonbonokat. Kicsit savanykás, kicsit csokis, nagyon finom!
3 megjegyzés:
Nagyon guszták! Én is nemrég kaptam szilikon bonbon formákat, végre ki tudom próbálni :)
Nagyon klasszak, meg a fényképek is szuperek!
Egy jó tipp, ha lágyabb krémet készítek, akkor háromszor kenem ki a formát, úgy simán ki lehet szedni a formából, nem törik össze:_)
Zsiri, hajrá! Nagyon jó dolog ez a szilikonos forma, egyszerű vele a bonbongyártás.
Gesztenye, köszi a tippet, legközelebb majd kipróbálom!
Megjegyzés küldése