péntek, november 26, 2010

Hagymás - fűszeres zsömle


Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt
1 ek só
2 ek burgonyapehely
csipet aszkorbinsav
1 tk cukor
3 dl víz
1 dkg élesztő
25 dkg öregtészta
3 fej hagyma
5 dkg vaj
1 ek méz
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
1 tk majoranna
1 tk bazsalikom

A hagymát apróra vágtam, a vajban megpirítottam, fűszereztem, majd belekevertem a mézet.
A kenyérsütőbe raktam a tészta hozzávalóit, a dagasztás közepén beleöntöttem a sült hagymát, megdagasztottam, kelesztettem a géppel. Ezután kerek cipókká formáztam, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, és további 30 percig kelesztettem.Végül keresztbe bevágtam őket, megkentem egy kis hideg vízzel, és 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem.

Forrás: Limara, a kelt tészták királynője