Ez a tegnapi könnyű ebédnek az ellenkezője, nem éppen a 10 perces kategória, inkább egy nyugisabb, ráérősebb nap ebédje. Hasonlót főztünk nemrég bográcsban, csak éppen marhahúsból. Néha csirkemellből főzöm, úgy könnyebb, és nekem talán finomabb is. A húst lassú tűzön, sokáig főzzük, folyamatosan adagolva hozzá a zöldségeket, így a végeredmény egy puha, szaftos ragu lesz.
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
fél kg gomba
4 paradicsom
fél paprika
20 dkg zöldborsó
4 babérlevél
1 ek mustár
só, bor, paprika, majoranna, tárkony
A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felaprított hagymát, majd a felkockázott húst. Fehéredésig sütjük, megszórjuk paprikával, kissé összesütjük, és felöntjük kevés vízzel. Amikor felfőtt, beleöntjük a meghámozott, darabolt paradicsomot, a felkockázott paprikát, a babérlevelet, belekeverjük a mustárt, fűszerezzük. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát, a gombát, utoljára a zörldborsót, és puhára főzzük.
Főzhetünk hozzá krumplit, de szerintem friss, ropogós kenyérrel vagy kiflivel a legfinomabb.
3 megjegyzés:
Nagyszerű recept, ilyenekre vadászok most, jövő héten meg is csinálom!
szia!
Szeretnék Neked emailt írni, tudnál küldeni egy címet? doctorpepper7(kukac)gmail(pont)com
köszi, dp
Pocak Panna, örülök, hogy tetszik!
Doctor Pepper, elküldtem a címet!
Megjegyzés küldése