Nyugi, annál azért sokkal finomabb, mint amilyen ronda, és meg sem égett, csak a fahéjtól és a nádcukortól sötétebb. Ez a "ronda, de finom" kategóra, a tészta puha, a belseje lágy, a szilva pedig kissé savanykás.
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
1dl tej
2 ek cukor
1 cs bourbon vaníliás cukor
csipet só
fél citrom reszelt héja
A vajat elmorzsoljuk a lisztbe, beleöntjük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk. Vékonyan kivajazunk egy kapcsos tortaformát, és a tésztát úgy belesimítjuk, hogy pereme legyen.
Töltelék:
fél kg ringló szilva
1 tk fahéj
3 ek nádcukor
2 tojássárgája
4 dl tejszín
fél citrom reszelt héja
A szilvát kettévágjuk, magját kiszedjük, és a tésztára rakjuk. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, a tésztára öntjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük.
3 megjegyzés:
Cecile, ez fantasztikusan jól néz ki! Szerintem abszolút nem tűnik úgy, mintha megégett volna. Én is általában barna cukorral sütök, és attól lesz ilyen szép, mély színe. Azt meg a süti nevében is kikérem, hogy ronda.:P
Imádnám, bár nálam fahéj nélkül készülne.:)
Ms. Poppy, köszi, bár nekem külsőre továbbra sem jön be. A fahéjat nyugodtan kihagyhatod belőle, a férjem miatt én is sokszor mellőzöm.
Ms. Poppy, köszi, bár nekem külsőre továbbra sem jön be. A fahéjat nyugodtan kihagyhatod belőle, a férjem miatt én is sokszor mellőzöm.
Megjegyzés küldése