Az alapja müzliből készült kevés méz és vaj keverékéből, a töltelék pedig egy könnyű krém, sok eperből. Igazából nem ezt terveztem, csak azt tudtam, hogy epreset és kókuszosat kívánok egyszerre. A müzlilapa kicsit furcsa volt, de jól illett a krémhez.
Epres - kókuszos torta
Hozzávalók:
30 dkg csokoládés müzli
2 ek méz
10 dkg olvasztott vaj
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd belenyomkodjuk a forma aljába, és hűtőbe tesszük.
Krém hozzávalói:
50 dkg krémsajt (nálam most mascarpone)
1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 fél rúd vanília
5 ek kókuszreszelék
3 evőkanál eperlikőr
40 dkg eper
3 dl tejszín
3 ek porcukor
2 cs zselatin fix
A tejszínt felverjük keményre, közben hozzáöntjük a zselatint. A többi hozzávalót összedolgozzuk (eperből csak 30 dkg-ot), turmixoljuk, majd óvatosan belekeverjük a tejszínhabot. A maradék epret feldaraboljuk, és hozzáöntjük. Ezután ráöntjük a müzlis alapra, és néhány óráig hűtőben dermesztjük.
5 megjegyzés:
Finom biztos, nagyon jól néz ki!
Nagyon finom lehet, kár hogy a belsejéről nincs kép.
A belseje majdnem úgy néz ki, mint a külseje, talán jobban látszanak benne az eperdarabok.
Az íze pedig tényleg finom volt.
Szia
Gyönyörűek a képeid és klasszak a receptek. Mint mindig.
Sok puszi: Zsuzsi
Köszi, Zsuzsi! Nagyon örülök, hogy újra benéztél!
Megjegyzés küldése