Eddig csak kóstoltam, de nem sütöttem répatortát. Egy finom, édes, kissé savanykás íz maradt meg bennem - ehhez kerestem receptet. Összegyűjtöttem néhányat, válogattam, kevertem, végül az itthoni hozzávalók alapján bekevertem egyet. A krém önmagában is nagyon finom, gyümölcsökkel rétegesen rakva, pohárkrémként is megállná a helyét.
Végül ezt a receptet választottam a húsvéti vendégváró ételek desszertjének abban az újságban, ahová minden hónapban írok egy kis cikket. Nekem nagyon ízlett, és remélem, más sem csalódik majd benne.
Hozzávalók:
25 dkg reszelt sárgarépa
20 dkg darált mandula
5 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor,
15 dkg barnacukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
2 tojás
150 ml natúr joghurt
csipet só
1,5 dl olaj
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt gyömbér
½ citrom reszelt héja és leve
Tetejére:
20 dkg mascarpone
15 dkg Philadelphia krémsajt
2 evőkanál porcukor
15 dkg fehércsokoládé
1/2 citrom reszelt héja és leve
A torta hozzávalóit összekeverjük (először a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, citromlevet, végül a száraz hozzávalókat) sütőpapírral bélelt tortaformába (26 cm-es) borítjuk, és 170 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 1 óra). A csokoládét megolvasztjuk. A krém többi hozzávalóit összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a csokoládét, és a kihűlt torta tetejére kenjük.
3 megjegyzés:
Szia!
Én is imádom a répatortát!
Nagyon szépek a képeid! Most megkívántam tőlük!
Nagyon jól néz ki a tortád! Nekem is el kell készítenem most már. Különösen aranyos a répa.
Szia!
Nagyon guszta a recept, épp készülök kipróbálni, de ugye az 5 dkg liszt inkább 50?
Köszi!
Megjegyzés küldése