Gasztroajándék sokféle létezik, ezekből választottam néhányat.
Először egy mandulás kekszet publikálok, mely tulajdonképpen egy saját verzió, olyan "mindent bele" felkiáltással készült. Bátran ajánlom minden mandula és ropogós keksz kedvelőnek!
VKF! 30.
Mandulás keksz
Hozzálók:
18 dkg darált mandula + néhány egész mandula a díszítéshez
2 tojás
20 dkg vaj
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
20 dkg barnacukor
1 rúd vanília (vagy 2 csomag bourbon vaníliás cukor)
10 dkg fehércsokoládé
A lágy vajat habosra kavarjuk a tojással és a barnacukorral. A száraz részeket összevegyítjük, majd alaposan beledolgozzuk a vajas keverékbe.
Dió nagyságú gombócokat formálunk, tenyerünkkel lelapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és mandulával díszítjük.
180 fokon kb. 13 perc alatt megsütjük.
2 megjegyzés:
Jól néz ki! De mi hova kerül a fehércsoki?
Mármint "mi" nélkül. :)
Megjegyzés küldése