Mákos zserbó
Tulajdonképpen ez a hagyományos zserbó mákos változata. A tésztáján nem változtattam semmit (a süteményeknél már beírtam), csak a tölteléken.
50 dkg darált mákot összekevertem 5 evőkanál porcukorral, egy csomag bourbon vaníliás cukorral. Egy nagy üveg házi lekvárba kevertem fél dl rumot. A tésztát 3 részre osztottam. Kinyújtottam az első lapot, rákentem a lekvár felét, megszórtam a fele mákkal, ráraktam a kinyújtott második lapot, ezt újra lekvár és mák követte, majd befedtem a harmadik lappal. Közepes sütőben megsütöttem. Miután kihűlt, csokimázzal bevontam.
2 megjegyzés:
Erröl még nem is hallottam! Jó ötlet nagyon!
Ha szeretitek a mákot, próbáld ki, mert finom!
Megjegyzés küldése