Ez a 200. bejegyzés, gondoltam, megünneplem egy tortával. Születésnapomra kaptam egy csokoládékönyvet (erről bővebben a következő bejegyzésben), abban akadtam rá a receptre. Igaz, kicsit módosítottam rajta, de az nem meglepő, az lett volna inkább, ha nem teszem.
Tulajdonképpen ez is egy hagyományos kavart tészta, számomra két dolog különböztette meg az eddigiektől. Az egyik az ananász. Elég sok fajta gyümölcsöt használtam már a csokoládétortába, de eddig az ananász valahogy kimaradt, pedig nagyon szeretem. A másik a csokoládébevonat. A csokit akkor öntöttem a tetejére, amikor a tészta még meleg volt, így nagy részét beszippantotta, és még csokisabbá tette. Nekem akkor ízlett a legjobban, amikor még egy picit langyos volt.
Csokoládés ananásztorta
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
25 dkg ananász
7 dkg holland kakópor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
25 dkg barnacukor
3 tojás
csipetnyi só
10 dkg étcsokoládé (én 75%-os csokit használtam)
A sütőformát kivajaztam, a sütőt bekapcsoltam 180 fokra. A lágy vajat habosra kevertem a cukorral és a csipet sóval, majd egyenként hozzáadtam a tojásokat. A lisztet összekavartam a kakaóval, fahéjjal, sütőporral, ezután belekanalaztam a vajas masszába. Végül belekevertem a feldarabolt ananászt is, majd kb. 35 perc alatt (tűpróba!) megsütöttem. A csokoládét gőz fölött megolvasztottam, és ráöntöttem a még meleg tésztára.
2 megjegyzés:
Szia Cecile, nézz be hozzám :-)
Szia! Legközelebb tegyel hozza egy leheletnyi csilit is! Mennyei!
Zsuzska
Megjegyzés küldése