hétfő, február 11, 2008

Marcipános gesztenyetorta
Sütöttem egy 9 tojásos kakaós piskótát, 3 lapba vágtam (9 tojásfehérjét felvertem 9 evőkanál cukorral, majd hozzáadtam a sárgáját is, végül beleszitáltam 7 kanál lisztet, melyben elkevertem 2 evőkanál kakaót és egy csomag sütőport. Kivajazott, lisztezett sütőformában közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöttem).
A lapokat megkentem baracklekvárral. Fél dl tejszínt (Hulala - cukrozott, ezért nem kell hozzáadni cukrot, és nem igényel fixálót sem) felvertem keményre. Ezután belekevertem egy csomag gesztenyepürét, majd megkentem a lapokat, és körbe a tortát, ezután pár órára hűtőbe tettem. Körbevontam marcipánnal, és figurákkal díszítettem. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések: