Cecile torta
7 tojásból sütöttem egy kakaós piskótát (7 tojás, 7 ek cukor, 1 cs. sütőpor, 5 ek liszt, 2 ek kakaó. A krémhez 6 tojássárgáját habosra kevertem 6 ek cukorral, majd gőz fölött besűrítettem, hozzáadtam 1 dl kávét, 3 ek holland kakaót és 1/2 dl rumot, majd visszatettem a gőz fölé. Amikor besűrűsödött, levettem, kihűtöttem, és robotgéppel hozzákevertem másfél puha Rámát.
A tortalapot kettévágtam, az alsót megkentem baracklekvárral (én a házit szeretem nagyon), rákentem egy adag krémet, erre raktam vaníliás-rumos tejbe mártott babapiskótát, majd egy újabb adag krém következett. A piskóta tetejét csokival vontam be (kedvencem a Tibi étcsoki): 1 táblát gőz fölött megolvasztottam, majd hozzákevertem 4 ek olajat. Az oldalára rákentem a maradék krémet, és körberaktam mogyorókrémes ostyarudacskákkal. A tetejét pedig csokiforgáccsal, citromfűvel és csokival díszítettem.
2 megjegyzés:
Látványnak is gyönyörű (fantasztikus ötlet az ostyarud!), de biztos vagyok benne, hogy az ízek összhangja ezt csak fokozza.
Feltétlenül elkészítem a hét végén.
Szia!
Bocsánat, hogy csak most reagálok a hozzászólásra! Elkészítetted a tortát? Hogy ízlett?
Megjegyzés küldése